Milliókra büntették a bloggert, aki daganatosnak hazudta magát

120 millió forintos bírságot szabtak ki a bloggerre

2017/10/02

Egy lány azt hazudta, hogy súlyos agydaganata van csak azért, hogy még több követője legyen. Milliókra büntették miutén az egész kiderült. 

Belle Gibson még csak 25 éves, de már több ezer dollárt keresett könyvével és blogjával, amiben arról írt, hogy győzte le az agydaganatát. A lány azt állította, hogy a glutén és cukormentes diéta miatt tűnt el a rákos tumor a testéből. Persze Belle gyorsan népszerű lett, és még egy applikációt is kifejlesztett a többi beteg számára. Azonban kiderült, hogy az egész csak hazugság volt, emiatt pedig milliókra büntették. 

A lány még tavaly egy interjúban árulta el, hogy soha nem volt agydaganata és az egészet csak kitalálta. Belle ezzel állítólag 87 millió forintnyi dollárt zsebelt be. Mikor kiderült az egész az Ausztrál fogyasztóvédelem pert indított ellene, és a bíróságon végül úgy döntöttek, hogy 410 ezer dollár (kb 120 millió ft) bírságot kell fizetnie. A bíró azt javasolta, hogy az összeg egy részét osszák szét azok között, akiknek Belle eredetileg segítséget ígért. 

Durva, hogy valaki ilyet képes hazudni, nem? 

forrás

Hozzászólások