Milyen apa Gyurcsány Ferenc?

Bensőséges családi titkok Dobrev Klárától

2015/03/13

Február 19-én az elsők között számoltunk be az örömhírről, miszerint megszületett Gyurcsány Ferenc ötödik, Dobrev Klára harmadik gyermeke, Marci. Most pedig az is kiderül, milyen életet él a nagy és boldog család.

Gyurcsány Marci 4,27 kilóval és 58 centivel látta meg a napvilágot majdnem egy hónappal ezelőtt. Mivel ilyen nagy baba, Klára császármetszéssel hozta a világra harmadik gyermekét. A büszke apuka végig párja és legkisebb gyermeke volt az érkezésekor is, sőt oda se adta senkinek a picit.

„Feri végig velem volt a műtőben, és bizony Marci hiába az ötödik, éppen úgy meghatódott, könnybe lábadt a szeme, mint az első négynél. Ő volt az első, aki kézbe vehette, ő mosdatta, mérte a súlyát, és egy percre nem adta oda senkinek. Miután hazaengedtek a kórházból a fiammal, tíz napig otthon maradt velünk Feri is. Mindennap főzött, ezt a jó szokását a mai napig megtartotta, van, hogy este nyolckor ér haza, de még ilyenkor is főz a családnak másnapra. Anna lányom pedig az első perctől kezdve ragaszkodott hozzá, hogy ő fürdesse az öccsét. Én mindig ott téblábolok körülöttük, de nekem még egyszer sem sikerült megfürdetnem a fiamat. Nagy szerencsém van, mert olyan sok segítséget kaptam a családomtól, hogy így sokkal könnyebben túl voltam a császármetszést követő első tíz, kicsit nehezebb napon” – mesélte Klára a Best magazinnak.

gyurcsány gyerekek

A sok gyermekes anyuka eleinte tartott attól, hogy túlságosan el lesz kényeztetve Marci, de a szakirodalmak megnyugtatták: „a babát, aki rengeteg szeretetet kap, soha nem lehet elrontani. Nem baj, ha kézről kézre jár, csak szeressék! Nagyon nehéz, idegőrlő azoknak az édesanyáknak a helyzete, akik egész nap egyedül vannak otthon a gyerekükkel, gyerekeikkel. Sokkal jobb, ha egy édesanya az apával, a barátokkal, a családdal meg tudja osztani a terheket, és én ebből a szempontból szerencsés vagyok, mert nagycsaládban gyereket nevelni nagyon jó.”

Hozzászólások