Milyen eszközökkel dobjuk fel az otthoni edzést?

Olcsó és praktikus kiegészítők

2014/07/09

Ha már unod a már megszokott torna dvd-ket, és vágysz valami újra, ami nem kerül sokba, ajánlunk három remek kiegészítőeszközt, amivel változatosabb teheted az edzést.

fitball

Az első eszközünk, a fit ball

Speciális, levegővel töltött labda a fit ball, melyet különböző méretekben lehet kapni, attól függ milyen a testalkatod. Kiválóan óvja a csont-ízületi rendszerünket, ezáltal bármely korosztály számára ajánlott. Kitűnő egészségmegőrző eszköz.

Emellett elősegíti a zsírégetést (úgy is, hogy az izomtömeg megmarad), kitűnő alakformáló hatása van. A helyes testtartás megőrzésében és javításában is segítséget nyújt. Kimondottan hasznos és ajánlott az ülő munkát végzők számára. A nők nagy része szenved a cellulitistől, ennek eltüntetésére is alkalmas ez az eszköz. Koordinációs képességek és az egyensúly fejlesztése is javul használatával.

A második, az ugráló kötél

jump-rope-red

Ez az eszköz szintén kíméli az ízületeket, és remek állóképességet biztosít. Leginkább a felső testet (karokat, vállakat) edzi meg, de jól megmozgatja az egész testet. Kiváló zsírégető eszköz, mindeközben javítja a mozgáskoordinációt és fejleszti az egyensúlyérzéket is. Általa  erősíthetjük a szív és érrendszerünket.  Használatával rövid időn belül tapasztalhatjuk a pozitív változást testünkön. Fittebbek, erősebbek, energikusabbak leszünk. Ami még pozitívum az eszközzel kapcsoltban, hogy minden edzettségi fokon alkalmazhatjuk.

Harmadik eszközünk, a hulahoppkarika

Sok nő legkritikusabb pontja a has és a derékrész. A hulahoppkarika rövid használatával látványos változást tudunk elérni. Rendszeres használata feszesíti az egész testet, serkenti az anyagcserét, javítja a gerinc hajlékonyságát, lazítja a csípőt.

Mentálisan is jótékony hatással van ránk, mivel stressz oldó, feszültség csökkentő ezek mellett fejleszti a ritmusérzékünket is.

hulahoop

 

Használatukhoz sok sikert és kellemes edzést!

 

Hozzászólások