Minden, amit tudnod kell Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéről

Holnap lesz a világot lázban tartó esküvő

2018/05/18

Az egész világ izgatottan várja a holnap royal esküvőt, amit sok-sok találgatás övez. Most pedig mindent megosztunk veled, amit eddig tudnod kell róla.

1. Május 19-én, szombaton lesz, helyi idő szerint délben. Megtörve ezzel a hétköznapi esküvő hagyományát. Így sajnos buknak a britek egy szabadnapot. Emiatt azért kicsit morcosak ám!

2. Justin Welby, a Canterbury érsek fogja összeadni a párt. A ceremónia a Szent György kápolnában lesz, Windsorban. Itt keresztelték meg Harry-t, és apja, Károly herceg is itt vette feleségül Kamillát.

3. Körülbelül 600 vendég lesz jelen, ami jóval kevesebb, mint az eddigi királyi esküvőkön.

4. Meghan és az apja családja között eddig sem volt túl jó a viszony. Állításuk szerint a lány elfelejtette őket, miután híres lett. És ezt nem túl elegáns módon és eszközökkel kürtölik világgá. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a kedves papa lepaktált egy fotóssal, akivel hamis paparazzi képeket készíttetett, melyeket busás haszonnal eladtak. Ez egy elég rossz húzás volt, tekintve, hogy Harry édesanyjának a halálát lesifotósok okozták. Eddig is kérdéses volt, hogy a Meghan apja ott lesz-e az esküvőn, de most már senki sem tud semmi biztosat, hatalmas a káosz a brit sajtóban. A legfrissebb pletykák szerint a papának szívrohama volt a múlt héten, és műtétre van szüksége, így nem lesz jelen. Holnap minden kiderül…

19070745_ddde0eb3ffaccef4813a2b552cf8c21f_wm

5. Ellenben Katalin és Vilmos esküvőjével, most nem kapott meghívást sem Donald Trump amerikai elnök, sem pedig Theresa May brit miniszterelnök. Harry-ék nem szerettek volna egy diplomáciai találkozót csinálni az esküvőjükből. Ott lesz viszont a fél Briliáns elmék stábja, Meghan korábbi kolegái és állítólag a komplett Spice Girls.

6. Több mint 2500 ember ünnepelhet együtt a párral Windsor kertjében. Többek között iskolások, helyi lakosok és jótékonysági szervezetek munkatársai.

7. Még nem tudjuk, milyen ruhát választ Meghan, de a legtöbben a Ralph&Russodivatházra tippelnek.

8. Nem kértek nászajándékot. Azt kérték a vendégektől, hogy az erre szánt pénzt inkább adják oda az egyik általuk támogatott alapítványnak.

9. A nászút helye biztonsági okokból szigorúan titkos. A pletykák azonban Botswanáról szólnak.

10. Rettenetesen meglepő módon Harry tanúja Vilmos lesz, ahogy Vilmosé Harryvolt.

gettyimages-885143650-e1512452748196-1024x575

11. Még nem lehet tudni, hogy a királynő jelen lesz-e a ceremónián. Ő ugyanis az anglikán egyház feje, ahol a házasság örökre szól, Meghan pedig egyszer már volt házas. Amúgy Erzsébet ugyanígy maradt le a saját fia második esküvőjéről is.

12. Az szinte biztos, hogy Katalin és Vilmos gyerekei ott lesznek, és szerepük is lesz. Charlotte hercegnő koszorúslány, míg György herceg esküvői apród lesz. Azért az nem rossz, ha Anglia leendő királya sétál melletted az esküvődön. Csak el ne lopják a show-t a pár elől…

13. Az esküvői torta egy citromos bodzavirág torta lesz, szakítva a hagyományos gyümölcstortával.

14. Nem maradhat el a szokásos hintóról való integetés sem, ezért egy szép nagy kört fognak tenni a kápolna és a Windsori kastély között, hogy mindenki együtt ünnepelhessen velük.

15. Meghan Markle az esküvő után teljes értékű tagja lesz a királyi családnak. A királynő csak az esküvő napján mondja el, hogy milyen címet adományoz a fiatal párnak, de legtöbben a Sussex hercege és hercegnéje címre voksolnak. Ha így alakul, akkor Meghan neve szép hosszú lesz: Ő Királyi Fensége Meghan, Sussex Hercegnéje.

forrás

Hozzászólások