Minden idők 10 legkeményebb videója

˝Nem én választottam a gengszter életet...˝

2016/02/18

Bizonyára mindenki találkozott már a Youtube-on rohamosan terjedő Thug Life mémvideókkal. Rendszerint gyerekek, hétköznapi figurák láthatóak, akik váratlan lazasággal, kőkemény beszólásokkal vágják ki magukat egy adott helyzetből. Ez a fajta geg beékelődött az internetes társadalom mindennapjaiba és mára már rengeteg változata létezik. De mi is ez a jelenség pontosan?

A Thug Life kifejezés, a nagy hatású amerikai rapper, színész, Tupac Amaru Shakurtól, közismertebb nevén 2Pac-től ered. Jelentése: “Bűn az élet”. A “Thug” mozaikszó a “The Hate U Gave Little Infants Fucks Everybody” kezdőbetűkből áll össze, ami olyan hátrányos helyzetű fiatalokra vonatkozott, akik hozzá hasonlóan, származásuk ellenére is sokra vitték az életben.

“A Thug Life nem csak nekem szól, hanem mindenkinek. Benne van minden szemét, amit a társadalomtól kaptok. A választásról szól. Ha valaki rosszul választ, olyan életet kap, ami nem fog neki tetszeni. Hiába van sok akadály, akkor is megcsinálom” – mondta a rapper.

Egy időben nem győzte hangoztatni ezt az üzenetet, így szállóigévé vált, beépült az afroamerikai szlengbe. Általános felfogás lett, hogy aki gettóban nőtt fel és későbbiekben esetleg mégis jóra fordult a sorsa, ő bizony a gettó gyermeke marad, nem feledi, magában hordozza a bűnözéssel teli élet nyomait.

Valószínűleg 2Pac sem gondolta volna, hogy egyszer humor forrása lehet majd a Thug Life jelző, mellyel a legütősebb poén videókat lehet elkövetni. Figyeljük meg milyen amikor pl. egy ártatlan kisgyerekből tör fel hirtelen a hamisítatlan Thug mentalitás.

Ezzel a klasszikus darabbal kelt életre a műfaj. Megfigyelhetőek a kötelező stíluselemek: home-videó jelleg, némi bizonytalanság, majd egy irgalmatlan beszólás. Felcsendül egy westcoast hip-hop himnusz, a kép kimerevedik, arc közeli, THUG LIFE.

De nézzük a legdurvábbakat:

10.

Egy kedves üdvözlés. Akár Samuel L. Jackson unokája is lehetne.

9.

Bár a cipőjét sem tudja bekötni, de a “r***ncod magáévá teszi”.

8.

A cuki kislány bever egyet, ha piszkálják.

7.

A füves Jézusnál létezhet lazább arc?

6.

Talán ő, de kegyelmet nem ismer.

5.

Természeti katasztrófa esetén is átsegít a Thug Life szellemisége. Van mit tanulnia a BKK-nak.

4.

Az orosz srácot az sem zavarja meg a sörözésben, ha hirtelen 35 maszkos maszkos huligán kapja szét körülötte az éttermet.

3.

Egy zseniális bűvész trükk, pont amikor nem gondoltad volna.

2.

Hazánk leghírhedtebb rossz fiúja.

1.

Az internetet és sokak életét is macskák uralják, hiszen ők is Thug-ok.

Hozzászólások