Minden idők legrasszistább reklámja

Kína már megint szarik a világra

2016/05/27

Az alábbiakban mutatunk egy reklámot, ami pillanatok alatt bejárta az egész internetet; nem véletlenül. Ha valami rasszizmus, hát ez az. Videó!

Kínáról eddig is tudtuk, hogy rengeteg esetben magasról tesznek arra, amit Európában és Amerikában alapvető emberi normának tartanak, de azért a rasszizmus ilyen megnyilvánulása eddig náluk sem volt divat. Most azonban elkészítettek egy olyan reklámfilmet, ami rengeteg embernek haladta meg a tűréshatárát. Szét is szedték a készítőket az online felületen.

Ezúttal azonban szó sincs a szokásos internetes túlreagálásról, és nem csak a “Minden Szarba Kössünk Bele Mozgalom” felvilágosult aktivistái háborodtak fel, hanem kb. az egész világ – arról azonban sokan már megfeledkeznek, hogy ez a kínai reklám egy olasz paródiája, ahol ugyanez a folyamat fordítva játszódott le. Ez mondjuk nem mentség, de felveti a kérdést, hogy Európában egy ilyen reklámot hogyan is engedélyezhetett bármiféle médiahatóság. 

Természetesen az RC News szerkesztősége teljes egészében megveti a rasszizmus minden formáját. Nyitott szellemiségű médiumként az emberek belső értékeire figyelünk, és nem az olyan külsőségekre, amit semmit nem vonhatnak le egy ember érdemeiből, és nem rendelhetnek senkit más alá vagy fölé.

Hozzászólások