Mindenki kioktat a szexről? Tudd meg az igazságot!

Lehull a lepel a szex-tabukról!

2014/11/27

Valaki azt mondja, ha így csinálod jó lesz, valaki azt mondja, ha azt teszed rossz lesz. Léteznek mendemondák a szexről: mit jelent, ha a férfi így reagál és mit kell tennia a nőnek bizonyos helyzetekben. Most lerántjuk a leplet, tudd meg az igazságot!

2. Ha az első alkalommal nem volt jó, akkor sohasem lesz jó

Az együttlét érzelmi foka, gyönyörérzete nem függ össze a számokkal. Sokkal inkább a nemi érettséggel, a ráhangolódással, a testi-lelki állapottal. A tapasztalatlanság, a stressz és sajnos, egyre gyakrabban a testi éretlenség az oka, hogy elsősorban a lányok azok, akik nem jutnak el első alkalommal az orgazmusig, esetleg az aktus fájdalmat is okozhat. Amennyiben ezek az “okok” megszűnnek, az együttlét minden bizonnyal gyönyört szerez majd.

sex

3. A nő az oka, ha a férfi nem “tud” teljesíteni
Vaskos téveszme. Ennek többnyire a stresszérzés, a tapasztalatlanság és a kudarc miatt érzett fokozott szorongás lehet az oka. Másik gyakori ok a pasiknál a fokozott izgalmi állapot miatt bekövetkező korai magömlés. Lehet, hogy a férfiak mást mondanak, de az ő esetükben is éppúgy tanulási folyamatra van szükség a szexuális élet terén, mint a nőknél.


4. Aki önkielégítést végez, az párkapcsolatban nem jut el az orgazmusig
Éppen ellenkezőleg. Az önkielégítés során a lányok jobban megismerhetik a testüket, és később a párkapcsolat során – a tapasztalatok alapján – elmondhatják partnerüknek, nekik hol, és hogyan jó. Az önkielégítés egy tanulási folyamatnak is felfogható, amelynek segítségével könnyebben juthatunk el az orgazmusig.

5. A nőnek teljesítenie kell a férfi kívánságát
Ez egy előítéleteken és régi szokásokon alapuló tévhit, abból a korból, amikor még férfiuralom volt a partnerkapcsolatokban. Az igazi, egyenjogúságra alapuló kapcsolatokban a férfinak éppúgy figyelembe kell vennie a nő igényeit, kívánságait, szokásait, tempóját, mint a nőnek a férfiét. Mert kölcsönösen csak így okozhatnak igazi gyönyört egymásnak (és a másiknak).

Hozzászólások