Mindenki megdöbbent a világsztár éktelen hisztijén

Percekig nem tudta leállítani magát

2015/02/18

Tény, hogy nem ment a játék a német Andrea Petkovicak Dubajban, de sokat rontott a helyzeten, hogy az idegei is felmondták a szolgálatot. Annyira kiakadt az egyik teniszmeccsén, mint még soha. Egy szerinte rossz bírói döntés miatt ordibálva hisztizni kezdett, a földet csapkodta, és percekig nem hagyta abba a tombolást.

A német Andrea Petkovic jelenleg tízedik a WTA-világranglistán, ennek megfelelően simán verne kellett volna a második fordulóban a 33. kazah Zarina Diaszt. A 27 éves teniszezőnek nagyon nem ment a játék, ami előfordul, az viszont viszonylag ritka, hogy elveszítse a fejét, és éktelen hisztibe kezdjen.

Két sima szettben kikapott az esélytelenebbtől, és az első játszma utolsó labdamenetében, kiélezett állásnál a bírók nem mondtak be egy hosszú labdát, ami szerinte kint volt, így az előny újra ellenfeléhez került. Ezt már nem bírta cérnával, és kiborult a bili. Ennyire:

Hangosan ordibálni kezdett, hogy ezt meg mégis hogyan nem vették észre, majd a földet csapkodta, és üvöltött a bírókkal. Végső elkeseredésében a nézőkhöz fordult, de ez sajnos nem az a játék, ahol segítséget lehet kérni tőlük.

Bár a felvételeket visszanézve valószínű, hogy a versenyzőnek tényleg igaza volt, és mentségére legyen mondva, a helyzet nagyon kiélezett volt, ekkora, sértésekkel teletűzdelt hiszti sohasem indokolt, bármekkora világsztár valaki. A bíró hajthatatlan is maradt.

A meccset egyébként simán el is vesztette, kiesett, miután a higgadtságát egy percre sem sikerült visszanyernie. Viszont ezen a ponton meg kell említenünk a teniszvilág valaha volt legemlékezetesebb hisztijét, melynek előadója a legendás amerikai John McEnroe, helyszíne a wimbledoni nyílt teniszbajnokság, időpontja 1981. június 22. “Ezt nem mondhatja komolyan!!!”

Hozzászólások