Miniatűr világ süteményből megalkotva

Akarjuk! Mindet.

2016/11/10

Sosem gondoltuk volna, hogy egy süteményből ilyen remekműveket tudnak alkotni. Természetesen láttunk már jobbnál-jobb formatortákat. Na de ezek! Szuperek.

Matteo Stucchi Monzában élő cukrászmester olyanokat alkot süteményből amitől leesik az állunk. Süteményei nem csak ízletesek, hanem remekül is néznek ki. Habár ismerünk mindannyian jó pár cukrászdát ahol különböző finomságokat lehet kapni és mindenkinek meg van a személyes kedvence. Legyen az a híres Auguszt Daubner, az újpesti Horváth cukrászda, vagy a sarkon a házi süteményt áruló kis lyuknyi hely. Attól függetlenül, hogy valamennyien mást szeretünk még szívesen csorgatjuk a nyálunkat mindenféle tortára, sütire.

Stucchi szerint a sütemények funkciója nem csupán annyi, hogy isteni finomak legyenek. A remek ízek mellett szükséges, hogy a megjelenésük is vonzó legyen a vásárlók számára. A művész (nevezhetük már annak, nem?) kis figurákkal egészíti ki a műveit és ezek még kívánatosabbá teszik őket. A részletek kidolgozása egyszerűen lenyűgöző. Az ötleteknek pedig csak a kreativitása és a képzelete szab határt. Különleges műveivel pedig óriási követőtáborra tett szert az Instagramon, ami egyre csak növekszik. Az oldalt itt találjátok meg. 

Hozzászólások