Minifasírt Olaszországból

Importálj itáliai ízeket a konyhádba!

2016/08/11

Ez az olasz minifasírt tökéletes lehet egy könnyed hétvégi ebédnek. Igazi itáliai ízvilága van, gyorsan és kényelmesen el lehet készíteni. Mi imádjuk!

Igen, még mindig szeretjük az olyan ételeket, amikkel nincs sok gond. Ez a minifasírt pontosan ilyen. A legnagyobb kihívás a húsok és a fűszerek összekeverése, a többi már gyerekjáték (bár azért a gyerekek lehetőleg ne játsszanak a sütővel). Garantáljuk, hogy az egész család imádni fogja. De ha nem, legalább több marad nektek!

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 05, kg sovány darálthús
  • 8 dkg olasz csemegekolbász
  • 1/2 csésze kockára vágott hagyma
  • 1 üveg négysajtos mártás
  • 1 tojás
  • 1/3 csésze olasz fűszerrel megszórt zsemlemorzsa
  • 1 / 4 csésze felaprított parmezánsajt
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk só
  • 1/8 tk feketebors
  • 1 ekl apróra vágott, friss petrezselyem
  • 1 csésze felaprított mozzarellasajt

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A kiválasztott tepsi alját bőségesen locsoljuk meg az olajjal.
  2. Keverjük össze a darált marhahúst és az olasz kolbászt egy nagy tálban. Adjuk hozzá a hagymát,  félüveg négysajtos mártást, a tojást, zsemlemorzsát, parmezánsajtot, fokhagymaport, sót, borsot és petrezselymet.
  3. Formáljunk a keverékből 4 minifasírtot, és helyezzük az előkészített tepsibe. Öntsük rá a maradék mártást a fasírtok tetejére.
  4. Vékonyan kenjük be egy darab alufólia alját, majd fedjük be vele a tepsit..
  5. Süssük 45 percig, vegyük le az alufóliát, szórjuk rá a fasírtokra a mozzarellát, majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe.
  6. Emeljük a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra. Süssük a fasírtokat még kb. 10 percig, amíg a sajt rendesen rájuk olvad.

Jó étvágyat!

Hozzászólások