A mínusz egyedik nappal kezdetét vette a 22. Sziget fesztivál

Több ezer fesztiválozó költözött be a Szabadság Szigetére

2014/08/12

A nagyszínpad idei fellépői közé tartozik a Queens of the Stone Age, az Outkast, a Madness, a Manic Street Preachers, a Placebo, a Korn, a Prodigy, míg a manapság legnépszerűbb táncos-elektronikus vonal képviseletében itt lép fel mások mellett Deadmau5, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis és Calvin Harris.

A nagyszínpadon hosszú évek óta először négy magyar zenekar, az idei Sziget-himnuszt előadó Ivan & The Parazol, a Nagy-Szín-Pad-nyertes Mary PopKids, a Punnany Massif és a fennállásának 25. születésnapját ünneplő Tankcsapda is fellép.

Download.aspx
A Sziget Fesztivál látogatottsága 1993 és 2013 között, Fotó: MTI

A fesztiválozókat idén is számtalan helyszín várja a Szigeten, köztük az Európa Színpad, a Világfalu, a Blues-Ír Színpad, a Múzeumi Negyed, a Fidelio Kultúrzóna – Összművészeti Színpad, a WAMP Design Piac, a Romkocsma Negyed és a Civil Sziget. 

Az idei Sziget fesztivál kapcsolódik a woodstocki fesztivál 45., a Rubik-kocka 40. és a rendszerváltás 25. évfordulójához. 


A fesztiválon állandó lesz a rendőri jelenlét, a civil ruhás járőrökön kívül angol és francia rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd.

A részletes programot ITT megtekintheted!

Fesztiválozók egy üvegcsövön át fotózva a budapesti Sziget fesztiválon  - Fotó: MTI Fotó: Marjai János
Fesztiválozók egy üvegcsövön át fotózva a budapesti Sziget fesztiválon – Fotó: MTI Fotó: Marjai János
Hozzászólások