Mínuszokkal sokkol az időjárás

Sokféle csapadék várható

2015/11/26

Az erősen felhős, borongós időben az Alföldön, a Dunántúl délkeleti tájain és az Alpokalján várható vegyes halmazállapotú csapadék, eső, havas eső, a magasabb tájakon kisebb havazás is kialakulhat, hajnalban, reggel délen, délkeleten ónos eső is eshet.

Többfelé feltámad az északi, északnyugati szél. Hajnalban -7 és 0, délután 1 és 6°C között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben, viszont a borongós idő miatt fáradékonyabbak, lehangoltabbak, álmosabbak lehetünk. A hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az átlagosnál hidegebb időben nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, elkél a vastagabb kabát is. A helyenként feltámadó szél ronthat közérzetünkön, valamint ingerlékenységet okozhat. Fogyasszunk sok gyümölcsöt az immunrendszerünk védelme érdekében!

Elsősorban az Alföldön és a Dunántúl délkeleti tájain számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, eső, havas eső okozhat vizes, csúszós utakat, hajnalban, reggel délen, délkeleten pedig ónos eső is eshet, melynek következtében síkos, jeges, rendkívül csúszós útszakaszokra is fel kell készülni. Az Északi-középhegység keleti felén és az Alpokalján kisebb havazás okozhat vizes, esetleg latyakos, hókásás útszakaszokat. Az élénk, erős északnyugati, északi szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Reggel foltokban pára, köd okozhat átmenetileg rossz látási viszonyokat. Erősen ajánlott a téli gumi használata! 

Pénteken már csak elszórtan lehet jelentéktelen mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék. Felhős, borongós időre van kilátás, majd délután az északkeleti tájakon már felszakadozhat a felhőzet. Nyugaton és északkeleten szeles marad az idő. Enyhébb lesz a hajnal, de helyenként pára, köd képződhet, délután 2-8°C várható.

Szombaton délkeleten, keleten és északkeleten időnként kisebb eső kialakulhat, máshol változóan felhős időre van kilátás. A helyenként szeles időben délután 4-8°C-ot mérhetünk.

Vasárnap keleten, északkeleten számíthatunk kisebb esőre, havas esőre, itt lesz napközben a hidegebb idő, máshol változóan felhős idő lesz a jellemző, a naposabb tájakon akár 9-10 fok is lehet a kissé szeles időben. A jövő hét elején többfelé mérhetünk majd napközben 9-11 fokot.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások