Mire gondolunk szex közben?

Titkos fantáziálás az ágyban

2014/08/10

Álszentség lenne azt állítanunk, hogy semmi másra nem gondolunk szex közben, csakis az adott pillanatra és a saját partnerünkre. Ugye? Gyakran előfordult már veled is, hogy azon kaptad magad, más személyen vagy másfajta körülményeken fantáziálsz, miközben a pároddal hemperegtek az ágyban? Pssszt! Ne áruld el neki, mert az őszinteség ebben az esetben megölheti a „szerelmet”, ugyanis itt megállja a helyét az alábbi állítás: „A hazugság mindig jobb, mint az igazság, s tudatlanságban élni a legnagyobb kiváltság.”

Szexuálpszichológusok is azt állítják, nincs olyan ember, aki ne hazudott volna már az ágyban, ami a titkos vágyakat és gondolatokat illeti. Náluk ki is tudhatná ezt biztosabban, hiszen ők hallgatják naponta ezeket a fantáziálásokat?!

Ez a fajta hazugság nemcsak a párkapcsolatunkra lehet pozitív hatással, de a szexuális életünkre is, ugyanis nem unjuk meg sem a partnerünket, sem az együttléteket, ráadásul, ha mi élvezzük, akkor a partnerünk is. Tehát ezzel mindenki nyer, a végeredmény pedig – az esetek 90%-ban – egy kellemesen eltöltött este lesz.

szex3

Akkor mi a probléma ezzel?

Semmi! Ha egészséges keretek között zajlik, és a képzelgéseink miatt nem lesznek túl magasak az elvárásaink.

Kénytelen vagy beletörődni abba, hogy hozzád hasonlóan (Ne is tagadd!), a párod is fantáziál másokról, illetve más dolgokról az együtt töltött percek, órák alatt.

Joggal merül fel bennünk, hogy ha a mi gondolataink is elkalandoznak szex közben, akkor biztos, hogy a partnerünké is. Így igaz, de ez teljesen természetes!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy megkérdezzük a másiktól, mire vagy kire gondol éppen. Ilyenkor jön el a kegyes hazugságok ideje, ha az igazság bántó lenne partnerünk számára. Nekünk semmibe nem kerül szépíteni a dolgon, neki viszont igenis sokat jelent, ha nem romboljuk le az önbecsülését feleslegesen, hiszen ő biztos, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonítana a gondolatainknak, mint mi magunk…

A képzeleteid miatt pedig egyáltalán nem kell, hogy lelkiismeret-furdalásod legyen! Az a te magán ügyed, és nem árthatsz velük senkinek, ha titokban tudod tartani őket.

Viszont, ha a vágyaid olyanok, amiket a partnered ki tud elégíteni, ne habozz a tudtára adni. Nem biztos, hogy mindig ki tudja találni, hogy mire van szükséged. Akkor meg miért is várnál, amíg rájön magától, ha már az elején meg tudod adni neki a választ a „Vajon mire vágyik?” kérdésére.

Persze mind a két nem esetében előfordul, hogy valami annyira nyomasztja, vagy foglalkoztatja, hogy az ágyban töltött percek sem tudják lekötni teljesen a figyelmét.

A pasik az esetek többségében a szexre gondolnak szex közben. Túlságosan is szeretnének megfelelni ahhoz, hogy megengedjék maguknak azt a „luxust”, hogy hagyják elkalandozni a gondolataikat.

Ezen kívül még szóba jöhet a lista élén a foci, az evés, a buli, és a munkahelyi tennivalók. Ezek általában gyakrabban jutnak az eszükbe, mint hogy más nőkről fantáziáljanak.

De csajok, ha más nőre is gondolnak a pasik, az még nem jelenti azt, hogy hűtlenek lennének, és még csak azt sem, hogy ti nem vagytok elég jók a párotok számára.

A szomorú igazság pedig az, hogy a gyengébbik nem sokkal többet fantáziál az „erősebbikről”, aki nem feltétlenül a saját partnere…

szex

Hozzászólások