Mit esznek a fitnesz modellek?

Fitnesz modell menü

2014/09/08

A tökéletes forma eléréséhez egy fitnesz modellnek maximálisan oda kell figyelnie a táplálkozásra a rendszeres edzés mellett. Szeretnéd tudni, hogy mit esznek a fitnesz modellek, amitől olyan szép a testük? Nézzük!

Szonja5
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértõje

A fitneszes lányoknak van tömegelős, diétás és a versenydiétás időszaka. Ezek között a különbség leegyszerűsítve: a fehérjére- és szénhidrátbevitel mennyiségének a váltakozásán múlik.

Az úgynevezett tömegelős időszak a plusz izom felszedése miatt szükséges, aminél az izmon kívül egy kis felesleg is felszökik, azonban ez természetes. Később ezt le kell dolgozni úgy, hogy a lehető legkevesebb izmot veszítsük a diéta során.

A versenydiéta pedig egyénenként változik. Mindenkinél más, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy a verseny napjáig a lehető legjobb formát hozza.

A versenyformát, azaz a színpadi formát (szálkás, vékony izomzatot) sajnos vagy nem sajnos, ki-ki döntse el maga, csak pár napig lehet tartani, hiszen a szervezet vízvisszatartását a minimálisra csökkentik, amit nem lehetséges és nem is egészséges hosszú időn keresztül fenntartani.

Most egy átlagos diétás időszak napi menüjét mutatom be nektek!

1. étkezés:

1. variáció: 50-60 g zabpehely vagy rizspehely + fehérjepor (valaki ilyenkor szokott még néhány szem gyümölcsöt megenni)

2. variáció: 1 egész tojás + 3 tojásfehérje 2 db puffasztott rizzsel és kígyóuborkával

2. étkezés:

80 g csirkemell

30 g rizs

brokkoli

3.étkezés:

80 g csirkemell

cukkini, vagy spenótlevél

4. étkezés: (edzés után)

50 g rizs

egy adag fehérjepor

5. étkezés:

80 g csirkemell vagy hal

kígyóuborka vagy saláta (öntet nélkül)

6. étkezés: (általában lefekvés előtt fél-egy órával)

80 g zsírszegény túró

Természetesen a legjobb diétaformát mindenki saját maga tapasztalja ki, hogy mi a leghatásosabb számára.

A megfelelő étkezés mellett egy fitneszesnek kifejezetten oda kell figyelni a folyadékbevitelre, ami átlagosan minimum 3-4 liter, de vannak időszakok, mikor ez feljebb is megy.

Továbbá a rendszeres, precíz edzések, táplálékkiegészítők és vitaminok járulnak hozzá, hogy minél tökéletesebb legyen a test.

rc fekete fehér

Hozzászólások