MLSZ – Komoly pénzbüntetések öt csapatnak

Rasszista és megbotránkoztató megnyilvánulások

2014/06/03

A Debrecen, a Ferencváros, a Diósgyőr, az Újpest és a Videoton is komoly, többszázezer forintos büntetést kapott kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

A grémium döntése szerint a bajnok Debrecennek – visszaesőként – 400 ezer forintot kell fizetnie, miután az NB I utolsó fordulójában, a Budapest Honvéd elleni hazai találkozóján szurkolói nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be és használtak is a stadionban. Az FTC drukkerei szintén pirotechnikai eszközöket használtak, s emellett megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak vasárnap, a csapat Paks elleni meccsén, a Puskás Ferenc Stadionban, ezért a klub 500 ezer forintot köteles fizetni. A fővárosi egyesület – melynek szurkolói miatt a bizottság korábban 17 mérkőzéssel kapcsolatban folytatott le eljárást – szintén visszaesőnek számít.

mlsz

A Videoton-Diósgyőr OTP Bank Liga-találkozó kapcsán mindkét csapat büntetést kapott: a házigazda székesfehérvári klub 300, a vendégek pedig 100 ezer forintot fizetnek majd. Előbbi a szimpatizánsai “rasszista és megbotránkoztató megnyilvánulásai” miatt bűnhődik, utóbbi pedig szurkolói megbotránkoztató rigmusai következtében.

A DVTK-t a másfél hete rendezett Magyar Kupa-döntőn tapasztalt szurkolói viselkedés miatt is büntették. Akkor a miskolci nézők megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak, s pirotechnikai eszközöket használtak, amiért 300 ezer forintot kell fizetnie a diósgyőrieknek. A finálé másik érdekeltje, a győztes Újpest félmillió forintos büntetést kapott, mert a lila-fehér drukkerek a megbotránkoztató rigmusok bekiabálásán és a pirotechnikai eszközök használatán túl kirekesztő megnyilvánulásokra is ragadtatták magukat.

mlsz1

A Pécsi MFC-nek szintén fizetnie kell, méghozzá 100 ezer forintot, ám nem drukkerei miatt, hanem azért, mert Márton Gábor edzővel kapcsolatos “megállapodás szerinti pénzügyi kötelezettségét az előírt határidőben nem teljesítette“. Az NB I 30. fordulójában kiállított játékosok közül a kecskeméti Marko Vukasovic két, míg a paksi Windecker József és a szombathelyi Fehér Zoltán egy-egy bajnoki találkozóra szóló eltiltást kapott.(MTI)

Hozzászólások