Modern Hamupipőke

Lehetséges! Így lesz lakkcipőből elegáns lábbelid

2015/08/03

A nők sokszor hajlamosak abba a hibába esni, hogy olyan mértékig töltik fel cipőkészletüket, aminek már nem elég egy szolid kis cipős szekrény. Carrie Bradshaw óta tulajdonképpen kimondható, hogy a modern nőnek gardróbja van. A cipőinek.

// ]]>

Akár mentségünkre is szolgálhatna, ráadásul a fast fashion üzletek nem könnyítik meg a dolgunkat, minden szezonban új trend jön ki, újabb színvilág válik divatossá, új stílus, amihez egy magára valamit is adó nőnek bizony igazodnia kell. Egyszer a piros a divat, aztán a rózsaszín, a kettő ugye nem is annyira passzol, tehát esélyünk sincs, hogy átmentsünk az előző szezonból egy lábbelit, pedig nagyon szeretnénk. Nos, itt van a megoldás, hogy igazán stílusos és modern tudj maradni, de ne kelljen mindig új cipőt venned. Elég, ha előkotorsz a szekrényből egy olyan lábbelit, amit mondjuk már régen hordtál, mert el is felejtetted, hogy létezik, vagy mert letáncoltad a sarkát.

cipő5

Megmutatjuk, hogyan turbózhatod fel anélkül, hogy egy vagyont kéne rááldoznod! Nem állítom, hogy ehhez a projekthez ne kellene kicsit több türelem, mind az eddig tőlünk megszokotthoz, de egy igazi csajos csaj ezzel is megküzd, hogy egyedi stílusát az idővel dacolva is keresztül vigye!

Amire szükséged lesz:

  • válassz egy neked tetsző anyagot (sőt, ez akár lehet kétféle is, ha a sarkat és a felső részt külön díszítenéd)
  • egy pár cipő (a hegyes orrúakkal könnyebb a művelet)
  • szövetragasztó
  • kézműves szivacs
  • olló vagy sniccer

Előkészületek: tisztítsd meg a cipődet, vágj ki az anyagból egy akkor méretet, ami még alaposan elfedi a felső részét, a többit tedd félre. Tudnod kell, hogy a saroknál lévő anyamennyiség gyűrődni fog, hiszen ívben kell majd a cipő orrától hátrafelé haladnod. Ezt úgy tudod szépen megoldani, hogy lépésről-lépésre ragasztod rá az anyagot, szépen végig simítva az aktuális területet a belsejétől kifelé haladva. A cipő üreges részét ekkor még fedje el az anyag, a lyukat majd a végén ráérsz kivágni.

cipő2

De kezdjük a legelején. Fontos, hogy tisztában legyél vele, ez tényleg nem egy gyors művelet, ráadásul első alkalommal minden sokkal lassabban megy, úgyhogy csak bízz magadban, meg tudod csinálni. Ha platform cipőt választottál, akkor kezd az alsó résszel. Alaposan ragasztózd meg ezt a területet, és óvatosan helyezd rá az anyagot. Várj egy kicsit, amíg megszárad, majd a sniccerrel, vagy ollóval vágd le a fölösleges mennyiséget.

cipő3

Ezután jöhet a felső borítás, ahogy említettem, a cipő orrától haladj majd a sarka felé. Ahol kicsit meggyűrődik az anyag, ott törekedj rá, hogy a belső részére próbáld forgatni ezt a részt, hogy ne látszódjon ki. Miután ismét megszáradt valamelyest a ragasztó, vágd körbe az anyagot.

cipő4

Ezzel tulajdonképpen a nehezén már túl is vagy. Ha más mintájú anyagot tennél a sarkára, akkor kezd azzal, hogy vágsz egy ék alakú formát, hogy könnyebben rá tudd helyezni a sarokra, és ne kelljen túl sok fölösleget elrejtened. Egy másik cipőn bemutatva ez valahogy így kell, hogy kinézzen:

cipő6

Az csúcsa a felfelé kell, hogy nézzen, és annyi a lényege, hogy könnyebben tudsz vele dolgozni. Szépen hajtsd egymásra a kilógó anyagrészeket, de még akár azt is megteheted, hogy külön díszíted az összeérő pontokon, mondjuk kövekkel, vagy csipkével, ami neked szimpatikus. A lényeg, hogy néhány egyszerű mozdulattal új és modern magassarkút varázsoltál magadnak, egyúttal a párod is elégedett lehet, hogy nem egy újabb pár csodával bővült a kedvenceid száma a gardrób szekrényben.

cipő

Olvass még további kreatív ötleteket!

Hozzászólások