Mogyorókrémes-tejszínhabos palacsintatorta

Különleges palacsinta recept

2017/10/10

Készítsd el reggelire vagy akár ebéd után egy különleges desszertnek a következő mogyorókrémes-tejszínhabos palacsintatortát.

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 2 tk sütőpor
  • 4 dl liszt
  • olaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek mogyorókrém
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

1. A tojásokat összekeverjük a cukrokkal, a sóval, és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverjük. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük, majd hagyjuk, hogy teljesen kihüljenek.

2. A mascarponét alaposan összekeverjük mindkét fajta cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt kemény habbá verjük.

3. A tányérra helyezünk egy teljesen kihűlt palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, majd megkenjük a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, míg az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.

4. A maradék mogyorókrémet, összekeverjük egy kevés tejszínhabbal, majd megkenjük vele a palacsintatorta tetejét. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasztjuk fel, majd kevergetve kihűtjük, majd ízlés szerint a torta tetejére csorgatjuk.

Jó étvágyat! 

forrás 

Hozzászólások