Mogyoróvajas és fehér csokis cookie

Kóstolj bele egy kicsit Amerikába!

2017/06/14

Magyarországon ritkán találkozunk mogyoróvajas süteményekkel, mert sokan úgy gondolják, hogy “túl amerikai”. Azonban egy jó receptet érdemes kipróbálni! 

Ha már megemlítettük Amerikát, maradjunk is ott. Készítsd el ezt a mogyoróvajas-fehér csokis cookiet és meglátod, hogy nagyon hamar el fog fogyni. (Sajnos.) 

Hozzávalók: 

  • 100 g vaj (puha)
  • 100 g mogyoróvaj
  • 50 g barna cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 100 g finomliszt
  • 0.5 tk sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 50 g fehér csokoládé (felaprítva)

Elkészítés: 

1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra (hőlégkeveréses). Terítsünk sütőpapírt a tepsibe.

2. Kézi mixerrel dolgozzuk össze a vajat, a mogyoróvajat és a cukrot. Ha már könnyű, habos, akkor mehet bele a tojás. Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral és szódabikarbónával összekevert lisztet is. Ha ez is megvolt, néhány gyors mozdulattal keverjük bele a felaprított csokit is. 

3. Fagylaltadagoló kanállal porciózzuk a tésztát a tepsibe. Figyeljünk, hogy jó távol legyenek egymástól, mert meg fognak nőni. 

4. Süssük 15-20 percig a kekszet. A felénél vegyük ki, és üssük a konyharuhával letakart konyhapulthoz, hogy a levegő távozzon a süteményekből, és jobb legyen az állaguk.

Jó étvágyat! 

(forrás, kép)

Hozzászólások