Molnár Benjamin: ”A bunyóval együtt teljes az életem”

Interjú Molnár Benjaminnal

2017/08/18

A szeptember 9.-i Nemzetközi Profi Küzdősport Gálán Molnár Benjamin is megméretetti magát. Ezzel kapcsolatban készítettünk vele interjút. 

2017. szeptember 9.-én az Alba Regia sportcsarnokban rendezik meg a Nemzetközi Profi Küzdősport Gálát. A Fight Arena során több hazai profi sportoló is megméretteti magát. Többek között Bogdán Zsolt “Golyónak” lesz egy címvédő mérkőzése és versenybe száll MMA-ban Magyarország legjobb szabadfogású birkózója Veréb István. A gálán továbbá megmérettetik Növényi Norbert fia és Fúró Virág Aline Seiberthel méri össze tehetségét. A rendezvényen székesfehérvári sportolók is ringbe lépnek MMA-ban: Tóth Ádám és Kugler András. A gálán a helyi box klub bemutató mérkőzést fog tartani. – Az előbb említettek mellett Molnár Benjamin is megmérettetik, vele beszélgettünk. 

IMG_0384

Mikor és miért kezdtél el az MMA-val foglalkozni?
6 éves koromban kezdtem a sportolást birkózással, ami a mai napig végigkíséri az életemet. Voltak kisebb-nagyobb sikereim ebben a sportban is, de 17 éves koromra kicsit talán meguntam. Mivel az eredmények sem úgy jöttek ahogy azt elvártam magamtól, úgy gondoltam hogy megpróbálom az MMA-t. Elkezdtem a brazil jiu jitsut, majd az álló bunyót (thai box/box) is és nagyon megtetszett. Azzal az alappal, amit a birkózás adott, plusz ezeket a sportokat vegyítve, úgy gondoltam, hogy ez a nekem való sport, ez vagyok én. 

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Mindenképp a német bajnoki címemre vagyok a legbüszkébb. Az egy kőkemény 5×5 perces küzdelem volt, amiért nagyon meg kellett szenvednem, de megérte. :) 

Mit vársz a szeptember 9.-i mérkőzésedtől?
Bevallom nagyon nem néztem utána az ellenfelemnek, de csak is a győzelem jöhet szóba. A ketrecben bármikor bármi megtörténhet, de úgy gondolom, hogy a saját súlycsoportomban bárki ellen megállom a helyem. 

Hogyan készülsz a mérkőzésre?
Egy hete jöttem haza egy nemzetközi jiu jitsu edzőtáborból, de az edzések nagyrészét itthon, Zalaegerszegen végzem. Heti 9-12 edzésem van. Egyelőre még sok sparring van előtérben váltott partnerekkel, majd jövő héttől inkább technikai csiszolgatás lesz. 

 

IMG_0383

Hozzászólások