Mongol marhahús zöldségesen

Ha már unod tatárbeefsteaket

2016/07/14

Mongólia egy olyan ország, amiről sokszor elfelejtjük, hogy még napjainkban is létezik. Pedig köszöni, jól van, és olyan receptjei vannak, mint például ez a mongol marhahús!

Ez most kivételesen nem egy gyors, kapkodós recept. Igaz, az előkészületek nagyjából tíz percet vesznek igénybe, viszont a mongol marhahús lényege a lassú sütés. De ha nem érné meg a ráfordított időt, akkor nem is mutatnánk meg nektek. Higgyétek el, finom!

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kockázott steakhús
  • 1/4 csésze kukoricaliszt
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 ek fokhagymapor
  • 3 nagy zöldhagyma felszeletelve
  • 1/2 csésze szójaszósz
  • 1/2 csésze víz
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 tk darált gyömbér
  • 1/2 csésze hoisin szósz

Elkészítése:

  1. Helyezzük a húst és a kukoricakeményítőt egy visszazárható műanyag tasakba. Rázzuk addig a tasakot, amíg egyenletesen bevonja a húsdarabokat a kukoricakeményítő. Tegyük félre 10 percre pihenni.
  2. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Tegyük hozzá a húst, és folyamatos kavarás mellett pirítsuk meg a kockákat. Tegyük át egy tepsibe a hagymát, fokhagymát, pirított húst, zöldhagymát, szójaszószt, vizet, barna cukrot, gyömbért és hoisin szószt. Süssük kis lángon, míg a hús nem sül át jó alaposan, kb. 4 óra alatt.

Jó étvágyat!

Hozzászólások