Morbid: a halott zenészek képei között Kozsóé

Tévedésből állíották ki a zenész fotóját a már elhunyt művészek képei között

2014/11/17

Nem akármilyen tévedés történt – Kozsó képét az Égi Zenészek termében állították ki a budapesti Rockmúzeumban, ott, ahol a magyar zenei élet kiemelkedő egyéniségeiről emlékezik meg az intézmény. A morbid tévedését B. Tóth László kért elnézést a múzeum nevében.

Az eset úgy került napvilágra, hogy egy néző vette észre megdöbbenve, miközben a kiállítást látogatta a múzeumban, hogy Kozsó képe kint van a falon 2014-es dátummal. Megkérdezte a múzeum alkalmazottját, hogy meghalt-e Kozsó, hiszen nem tudott róla, aki igennel válaszolt. Ezután próbált erről információkat találni, de szerencsére nem talált semmit, viszont a zenész lábadozásáról talált cikkeket, ami igaz is, hiszen az énekes egy vidéki kórházban gyógyul.

Kozsót nagyon súlyos betegség az un. agyi ér-torz képződmény miatt kellett megműteni és az állapota szerencsére javul,de hosszú gyógyulási folyamat előtt áll még. Ő döntött a műtét mellett, mert amennyiben nem végzik el, bármikor tragédia történhetett volna vele.

Fotó: TV2, Fuszek Gábor
Fotó: TV2, Fuszek Gábor

A Rockmúzeumban az Égi zenészek termében jól lehet látni a falon, hogy nemrégiben eltávolítottak onnan egy bekeretezett képet. Az ismert lemezlovas-rádiós, aki a múzeum egyik alapítója, B. Tóth László elnézést kért a történtekért.

“Jaj! Sajnos egy buta információ miatt került ki a kép, ami szerencsére nem volt hosszú ideig a falon. Tévedésből történt az egész, bár én nem voltam a helyszínen, de a kollégák internetes hírek után döntöttek úgy, hogy kiteszik. Ostoba dolog volt, ami miatt elnézést kérek. Azt mondják, hogy akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Biztos, Kozso esetében is így lesz! Sok kalandunk volt együtt, jóban vagyunk, még egyszer elnézést kérek tőle!” – mondta  B. Tóth László.

Az Ámokfutók frontembere jelenleg állandó orvosi felügyelet alatt áll, de szerencsére egyre jobban van minden nappal. Mi is jobbulást kívánunk neki! (forrás: Blikk)

Hozzászólások