Motoros taxi szolgáltatással rukkolt elő az Uber!

Az UberMotot először Bankokban tesztelik

2016/02/24

Az Uber Thaiföld fővárosát célozza meg legújabb fuvar-szolgáltatásával, ahol a hatékonyság kedvéért két keréken szállítaná az utasokat.

Bankokban, mint a legtöbb ázsiai nagyvárosban, a zsúfolt utak miatt egyébként is elterjedtek a motoros taxik. Számtalan közlekedési eszköz mellett praktikusságuk miatt tűnnek ki, hiszen amíg egy-egy dugós szakaszon megreked a forgalom, a motorkerékpárok az autók közötti réseken mindig utat találnak maguknak. A taxióra használata viszont nem túl elterjedt. Általában a fuvar előtt kell megegyezni velük, ami nem mindig zökkenőmentes.

Az Uber valószínűleg megint jó érzékkel találta meg a piaci rést és ha sikeresnek bizonyul a szolgáltatás, akkor más országokban is elkezdik terjeszteni. Thaiföldön meglehetősen kedvező díjszabást kínál. Az alapdíj 30 dollárcent, ezen felül kilométerenként 10 cent. Az eredeti alkalmazáson belül érhető el a motoros opció.

A szolgáltató szerint azért van szükség minél több kétkerekű megoldásra, hogy ezzel is orvosolják a súlyos forgalmi problémákat. Bár 2015 áprilisában hasonló elven próbálta bevezeti Indiában az Uber riksa változatát, nyolc hónappal később betiltották. Thaiföldön viszont egyelőre nem ütköznek a kormány érdekeivel. Közös erővel kampányolnak a bukósisak viselése mellett.

Hozzászólások