Mozgalmas és izgalmas hétvége a Balatonon

Érdi Mária megnyerte az első hazai női ranglistaversenyt

2014/05/05

Érdi Mári_BalatonMegnyerte az év első hazai ranglista-versenyét Érdi Mária a női olimpiai hajóosztályban, Laser Radialban, a fiúkkal összevont versenyben pedig abszolút másodikként végzett. A háromnapos, csopaki Kereked-kupán, amelyen az időjárás miatt csak szombaton tudtak futamokat rendezni (akkor viszont négyet is), a Yacht Club Budapest versenyzője négy futamból kettőt megnyert a fiúk között is.

„Bár az idei sűrű nemzetközi program miatt csak néhány hazai versenyen tudok rajthoz állni, nagyon szeretek a Balatonon vitorlázni, a szívem hazahúz – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Érdi Mári, akinek a válogatott kerettagság miatt is fontos volt a csopaki viadal. – A Kereked-kupa amúgy is fontos szerepet játszik az életemben, hiszen itt indultam először versenyen, s egy ével később már nyertem is. Ez a harmadik év, s most megint nyertem – ezúttal Radialban. Ezek után nem csoda, hogy a csopaki verseny a szívem csücske…

Mári a jövő héten már a Garda-tavon edzőtáborozik Laser Radialban, utána pedig elkezdi a felkészülést a Byte Európa-bajnokságra, ami az augusztusban esedékes ifjúsági olimpia miatt fontos számára. “Mári nagyon jó formában van, ezt most hétvégén a nemzetközi mezőnyben is bizonyította. Nem csupán a lányok, hanem a fiúk között is, ahol Vadnai Jonatán mögött másodikként végzett. Nagy jövő áll előtte” – mondta Eszes Tamás, a fiatal vitorlázó edzője, aki korábban maga is olimpikon volt.

Hozzászólások