Mozgóboltok lepik el az országot vasárnaponként

A boltzár ilyen irányban változtatja meg a fogyasztói szokásokat

2014/12/18

Nagy volt az aggodalom, de mégsem olyan nagy a baj, mint ahogy elsőre tűnt. Az online lehetőségek továbbra is rendelkezésünkre állnak, melyben a mozgóboltok is segítségünkre lesznek.

A boltok többségének zárva kell lennie 2015. március 15-e után. Ezzel a jogszabállyal nehéz helyzetbe hozták a különböző élelmiszerláncokat, ami lehet, hogy a termékek drágulásához vezet majd a későbbiekben, viszont az biztos, hogy továbbra is megoldható lesz, hogy élelmiszerhez jussanak a vásárlók a hét utolsó napjain is, hiszen a webboltokra nem vonatkozik a zárva tartás.

iStock_000021090367_Small (1)

A Tesco is azok közé tartozik, akinek valójában kedvez majd az átalakulás. A brit áruházlánc az elsők között volt, akik bevezették az online vásárlást hazánkban, ami házhozszállítással is jár – olvashatjuk a mindenar.hu forrását a HVG jóvoltából. Ennek példáján a CBA és az Auchan is szeretne újításokat eszközölni.

Shopping Trollies

Habár előre le kell majd adni a rendelést ahhoz, hogy vasárnap kiszállítsák az árut, de biztos, hogy a vasárnapi boltzár fellendíti majd az online vásárlások forgalmát. Azt is meg akarják oldani, hogy a házhozszállítást végző furgonokból azok is vásárolhassanak majd a jövőben, akik nem rendeltek korábban, így tulajdonképpen mozgóboltokká alakulnának ezek az autók.

Hozzászólások