Mozzarellás-paradicsomos torta

Egy különleges sós torta

2017/03/14

Sajttortáról hallottam már, de mozzarellás-paradicsomos tortáról most először. Ki is próbáltam, nagyon bejött, ezért most veletek is megosztom a receptjét.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Rama Vajas Íz
  • 25 dkg liszt
  • 1 kk só
  • fél dl víz
  • 2 tojássárgája
    A töltelékhez:
  • 3 db paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 1 ek liszt
  • néhány levél bazsalikom
  • csipet só
  • bors

Elkészítés: 

1. A Rama-t és a lisztet egy tálban elmorzsoljuk. A sót a vízzel és a tojássárgájával elkeverjük, majd a Ramas morzsához öntve tésztává dolgozzuk. Fóliába csavarva hűtőbe tesszük egy órára, majd lisztezett nyújtódeszkán 3-4 mm vékony, kerek lapra nyújtjuk. Akkora legyen, hogy kibélelhessünk vele egy kerek piteformát. A tésztát sütés előtt megszurkáljuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, hogy halványbarna legyen.

2. A megmosott paradicsomokat és mozzarellagolyókat 3-4 mm vékonyra szeleteljük, majd felváltva a tésztára halmozzuk. A tejszínt, a tojást, a lisztet és néhány levél bazsalikomot egy tálba mérjük, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel összeturmixoljuk.

3. A piteformát egy tepsibe tesszük, majd a tölteléket óvatosan, egyenletesen ráöntjük. Egész bazsalikomlevelekkel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások