MuszlimSTOP az USA-ban?

Donald Trump egy muzulmánt se engedne be az országba

2015/12/08

Donald Trump, republikánus elnökjelölt, legújabb nyilatkozatában a muszlimuk bevándorlásának teljes betiltását ígéri. Az intézkedés addig tartana, míg az államok vezetői ki nem találják, hogyan kell kezelni az országban zajló problémákat.

A legnagyobb támogatottságot élvező republikánus jelölt, hétfőn küldte el állásfoglalását az amerikai sajtónak, amiben azt írja, hogy “teljesen és mindenestül le kell állítani a muszlimok belépését az Egyesült Államokba“. Ötletével az elmúlt hetek véres eseményeire reagált így, azzal indokolva megoldását, hogy közvélemény-kutatások szerint a muszlimoknak túl nagy rétege gyűlöli Amerikát, ezért nem lenne szabad az ilyen vallású embereknek átlépni a határokat. A gyűlölet okára persze nem ad választ, ezek szerint Trump ráérne majd akkor kitalálni miért is utálhatják az országát a muzulmán vallásúak, ha majd jól elüldözte őket a kontinensről.

Donald Trump 2

Amíg meghatározzuk és megértjük a probléma okát és azt, hogy mennyire veszélyes fenyegetést jelent, addig az országunk nem lehet áldozata olyan emberek szörnyű támadásának, akik kizárólag a dzsihádban hisznek, hiányzik belőlük a józan ész és az emberélet iránti tisztelet.

A politikus kampánymenedzserének, Corey Lewandowskinak feltették a kérdést, hogy ez csak a bevándorlókra vonatkozna-e vagy beleesnének ezekbe a körökbe a diák- és turistavízummal rendelkezők is. Az egyszavas válasz egyértelmű volt:mindenkire“. Trumpnak több furcsa javaslat is akadt a tarsolyában, többek között átvizsgáltatná az Egyesült Államok összes mecsetét és minden egyes amerikai muszlimot regisztráltatna. A minap pedig megjegyezte, hogy nemcsak a dzsihadistákat, hanem a családjaikat is el kell tüntetni a Föld színéről.  A milliárdos riválisai úgy gondolják, hogy Trump egyszerűen megőrült.

Hozzászólások