Mutasd az arcod – megmondom, mi bajod

Ha ezt a 7 tünetet látod az arcodon, sürgősen fordulj orvoshoz

2014/10/04
Mutasd az arcod – megmondom, mi bajod

A szem a lélek tükre, de az arc is az – mindenesetre a szakértő szem azonnal látja rajta, ha a szervezetben valami baj van és gyógyításra, kezelésre szorul. Érdemes a következő jelekre fokozottan figyelni, ha arcunkon észleljük és mihamarabb orvosi segítséget kérni:

 

Száraz, pikkelyes bőr és ajkak – a kiszáradás első jele. A verejtékmirigyek vészjelzése, hogy a hidratáltsági szint súlyosan lecsökkent. A fázás, a hirtelen súlygyarapodás és fogyás lehetnek még az egyéb kísérő tünetek.

78754670

 

Felesleges arcszőrzet – a nők esetében a “bajusz” növekedése jelzi azt, hogy a hormonális egyensúlyunkkal óriási a baj, ugyanis a férfihormonok száma megnövekedett. Ez egy olyan szindróma, amely számos nő esetében okoz problémát, hölgyeim, azonban a problémát ne a kozmetikusnál, hanem az orvosnál orvosolják!

177505889

Sárgás foltok a szemhéjon – a koleszterinszint változását jelzi, ami súlyos szívbetegséghez is vezethet. Akiknek ilyen a szemhéja, 70 %-kal nagyobb eséllyel kaphatnak szívrohamot.

Táskás, puffadt szemek – a vérerek allergia, megfázás hatására okoznak ilyen tünetet. Mindenképp érdemes egy részletes orvosi vizsgálaton részt venni, hogy még idejében megfejthető legyen a probléma kulcsa.

77746840

Aszimmetrikus arc – a George Washington egyetem orvosa szerint, akinek rövid időn belül jelentősen megváltozik az arca, annál ez csaknem 100 %-os előjele a stroke-nak. Ha családon belül volt már rá példa, akkor  feltétlenül keressük fel orvosunkat!

Elszíneződött arcszín – még a legkisebb változások is azt jelzik, hogy valami probléma lehet. A sápadtság a vérszegénységre utal, a sárga szín a májbetegségre, a kékes árnyalat pedig jelezhet szív- vagy tüdőbetegséget.

Kiütések, foltok – Bizonyos emésztési problémák elsődleges mechanizmusa. Lehetnek allergiás tünetek is, de mint minden esetben, itt is ajánlat az orvos felkeresése, illetve életmódunk odafigyelése. (forrás: tudasfaja.com)

Hozzászólások