Mutatunk 5 varázslatos tiroli sípályát!

2019/12/10

 

Egyre népszerűbb téli sport és időtöltés a síelés. Már a legtöbb iskolában van síszünet, hogy a téli vakációra vágyók elmehessenek akár csoportosan, akár családosan egy nagyszerű, sportolással egybekötött kiruccanásra a hegyekbe.

A hófödte lankák varázsa persze magával ragadja azokat is, akik jobban szeretik nézni a csillogó, fehér hót, mint egy snowboardra vagy sílécre pattanva átszelni. Egyre több síparadicsom kínál élményeket kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak, ám a tiroli sípályák nem veszítenek népszerűségükből.

t1

#1 Ischgl-Silvretta Arena
238 kilométeren alakították ki a hely pályarendszerét és 41 modern felvonóval szerelték fel, hogy könnyen eljuthassunk a 3000 méter magas csúcsok közé. A kedves kis faluból három kabinos felvonókkal utazhatunk a síközpontig, egészen novembertől május elejéig.

#2 Sölden
Ausztria egyik legnagyobb síterepe, mely úgy 150 kilométernyi összefüggő sípályával várja vendégeit, 34 modern felvonóval és persze söldeni Hófaluval, mely egész Európában egyedülálló épületkomplexumnak számít. A különleges hely 2700 méter magasságban fekszik, és hóból valamint jégből épült.

t3

#3 Ski Arlberg – St. Anton – Lech – Zürs – Warth
Ne akard megjegyezni a nevét, inkább élvezd a két síterep egyesüléséből született csodát, mely Ausztria legnagyobb összefüggő pályarendszerét kínálja neked. 303 kilométeren élvezheted a havon siklás örömét, melyet 88 felvonó tesz könnyebbé, hogy novembertől április végéig telelhessenek a síelni vágyók.

#4 Innsbruck
720 kilométerre Budapesttől összeér a civilizáció a természettel és fenséges sípályát teremt a hegyekben. A legtöbb lejtője sajnos piros jelzésű, így a kezdőknek nem túl szerencsés itt belevágni a síelésbe. A sífelvonók a városból indulnak és 20 perc alatt érnek a 2200 méteren fekvő síparadicsomba.

t4

#5 Kitzbühel
Az előzőnél szerencsésebb választás kezdőknek és gyerekeseknek, ugyanis jó néhány tanulóliftet felszereltek, és ha ez nem volna elég, számos pályát is ingyenesen lehet használni. Közelebb is van hozzánk egy 120 km-rel, mint Innsbruck.

Hozzászólások