Nagy László fair play-díjas, megható gesztusa

Ünneplés helyett a tiszteletet választotta

2015/05/20

Mint 2008 óta minden évben, idén is az MKB-MVM Veszprém nyerte a magyar férfi kézilabda-bajnokságot, miután kétszer is legyőzte a Pick Szegedet a döntőben. A második meccs azonban sokkal emlékezetesebb marad Nagy László igazi sportemberhez méltó gesztusa miatt, aki az ellenféltől most búcsúzó Vadkerti Attila előtt fejezte ki tiszteletét.

Az MKB-MVM Veszprém 31-29-re győzni tudott a Pick Szeged otthonában, így 2-0-ra nyerte a 2014/2015-ös szezon döntőjét a magyar férfi kézilabda-bajnokságban. Ennek hírértékét csökkenti, hogy 2008 óta ezt a felállást megszokhattuk, a veszprémiek azóta folyamatosan nyerik a bajnoki címeket, azonban most egy másik történet miatt lett érdekes a döntő második felvonása.

A hazaiak csapatát elhagyja az 57-szeres magyar válogatott balszélső, Vadkerti Attila, akire jövőre már nem tart igényt a vezetőedző. A 33 éves játékos 1999 óta tagja a csapatnak, és ez volt az utolsó mérkőzése a szegediek mezében, méltó módon meg is ünnepelték, a szurkolók sorfalat álltak neki, és megtapsolták.

nagylaci
Nagy László (Fotó: MTI/EPA)

Azonban ennél is meghatóbb volt a Szegedhez és Veszprémhez egyaránt kötődő Nagy László példátlan gesztusa, aki a meccs utolsó pillanataiban megkérte az ellenfél balszélsőjét, hogy adja át a helyét Vadkertinek, akit aztán a kapuig engedtek, hogy góllal fejezhesse be szegedi pályafutását.

Vadkerti Attilának egyébként nem most jár le a szerződése, hanem jövőre, és bár a játékot befejezi a csapatban, szeretnék, ha maradna Szegeden, és más pozícióban erősítené a klubot, amelyet tizenhat éve szolgál.

Hozzászólások