Nagy meglepetést okozott Karai Kristóf Szlovákiában

Nemcsak kategóriáját, hanem a futamot is megnyerte

2015/07/07

Karai Kristóf hétvégén a SLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPS – MotoCorse cup Lovčicában állt rajthoz a rekkenő hőség ellenére. A Quadosok és a Motocrossosok színe java már a versenyt megelőző nap elfoglalták a helyüket a depóban.

Vasárnap reggel a megszokott ütemterv szerint kezdődtek a szabadedzések a tökéletesen előkészített pályán. Néhány kategória után következett Kristófék szabadedzése, amit már izgatottan várt, hisz több szempontból is fontos volt ez számára. A motoron történt változtatásokat kellet tesztelnie, amit a korábbi rossz rajtjai miatt kellet módosítani. A rajt előtti izgalmakat kellet megoldania, és nem utolsó sorban a bajnokságban, a pozíciójának előbbre lendítése volt a kitűzött cél. Ugyanis a fiatal versenyzőnek az első versenyen elszenvedett bukásából eredően 25 pont lemaradást kellet behoznia. Ezen a versenyen már csak 4 pont hiányzott, hogy átvegye a vezető pozíciót a bajnokságban. Így tehát Karai Kristóf több feladat megoldása előtt állt egyszerre.

karaijoci_1

Visszatérve a versenyre, a szabadedzés nagyon jól sikerült, már itt felmérte a pályán lévő akadályokat és féktávokat. Majd az időmérőn mi sem bizonyította ezt jobban, minthogy a 3. időt sikerült megszereznie a teljes mezőnyben – ezzel kategóriájának első idejét futotta.

Az első futam rajtjához teljes nyugodtsággal állt a rajtrács mögé Kristóf, ami nem mondható megszokottnak tőle. Ezért édesapja is izgatottan várta a rajt pillanatát, ami szinte tökéletesnek mondható volt, hisz Kristóf az élmezőnyben negyediknek ugrott ki a rajtból, és már a második kanyarban a 3. helyen motorozott a Profik után, amit a leintésig meg is tartott.

karaijoci_2

A taktikai megbeszélések után, a második futamban Kristóf – az előző rajtját is felülmúlva – másodiknak jött el a rajtból, és már az első lyukas ugrón maga mögé utasította versenyzőtársát, így a teljes mezőnyt is. Ebből a pozíciójából nem is engedett a futam végéig. Ezzel a nagyon látványos, átgondolt motorozással nemcsak kategóriáját, hanem a futamot is megnyerte.

karaijoci_3

A hatalmas forróság ellenére is ismételten a maximumot hozta ki magából, ezzel átvéve a vezetést a bajnokságban. Most lazíthat is egy kicsit, mivel egy hosszabb négyhetes pihenő következik számára. Hamarosan a cseh bajnokságban folytatja a pont vadászatot, ahol szintén is a bajnoki cím meghódítása lesz a cél.

Köszönet a támogatóknak: Karai Quad Racing Team, RC Media, RC NEWS, GSM Takács, TS Gastró, KK MotoMedia, HOSCH, Hell KTM Kecskemét, PZS19, Barátok!

Hozzászólások