Nagy tét a mai magyar kézimeccsen

Az olimpiai bejutás forog kockán

2015/12/14

A magyar női kézilabda-válogatott ma este 18 órakor mérkőzik a lengyel csapattal. Ezen a nyolcaddöntős meccsen múlhat az olimpiai kvalifikációs torna. A Németh András által vezetett együttes eddig jól játszik, és a mai összecsapásnak is esélyese.

Már biztos, hogy a jövő évi riói olimpián ott lesz  Brazília, Norvégia, a Koreai Köztársaság, Angola és Argentína. Az említettek közül az első négy nyolcaddöntős, és ha ebből bármelyik kettő befut a negyeddöntőbe, akkor akár a legrosszabb negyeddöntős is bejuthat a márciusban zajló olimpiai elő-tornára. A magyarok egyenes útja a Dán Világbajnokságról a riói olimpiára akkor történhet meg, ha aranyérmesek lesznek, vagy ha a brazilokkal döntőznek. Ha a mai harcból a magyarok kerülnek ki győztesen, akkor szerdán az orosz-dél-koreai játék nyertesével fognak találkozni.

Tomori Zsuzsanna szerint csak most jön a bajnokság java. A szövetség honlapján írt arról, hogy a tavalyi Eb-n elért 29-23-as győzelemből nem szabad kiindulni. Ekkor csaptak össze legutoljára Győrben a lengyelekkel. Továbbá azt írta, hogy “részben mindkét csapat átalakult, az eddigi elemzések azt mutatják, hogy kétarcú a lengyel válogatott. A svédeket nagyon megszorították, Angola ellen viszont nehezen nyertek, Hollandia ellen pedig szétestek. Készülünk belőlük és ellenük, tudjuk, mennyire fontos a meccs, és még tartalék is van a csapatban, és úgy érzem, bennem is“.

Az eddigi 75 találkozásukból 63-szor kerültek ki nyertesként a magyarok, így reméljük, hogy csak a Montenegró ellen vívott küzdelem marad meg rossz emlékként a lányoknak.

Hozzászólások