Nagyrészt felhős nap várható

A déli órákban kevés napsütéssel

2014/09/25
Nagyrészt felhős nap várható – a déli órákban kevés napsütéssel

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, késő délutántól csökken nyugat felől a felhőzet. Hosszabb időre a déli órákig a Tiszántúl északi részén süthet ki a nap. Délelőtt főleg a Dunántúlon, délután a középső országrészben is lehet helyenként kisebb eső, zápor. A keleti megyékben csak estétől valószínű csapadék.

Napközben többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugatira, nyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 8 fok között alakul, a Dunától keletre többfelé lehet talajmenti, sőt az Északi-középhegységben néhol 2 méteres magasságban is fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között valószínű.

185866475

Budapesten a  gyenge légmozgás miatt fokozatosan romlik a levegőminőség. Este és reggel a forgalmasabb helyeken az egészségügyi határérték közelébe emelkedhet a nitrogén-dioxid mennyisége.

Hidegfronti hatás okozhat sokaknál fejfájást, migrént, szédülést, vérnyomás-ingadozást,ingerlékenységet. Erősödhetnek az ízületi, illetve a reumatikus fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. (OMSZ)

Hozzászólások