Próbáltad már a Google varázscipőjét?

2019/08/26

Belebújni mondjuk nem tudsz, de jó vele játszani munka közben.

80 éves az Óz, a csodák csodája című legendás film, melyet 1939. augusztus 25-én mutattak be Amerikában. Később Magyarországon is megjelent az alkotás, mely két Oscar-díjat is kapott, és világhírűvé tette a Dorothyt játszó, fiatal Judy Garlandot.

Most a film amerikai premierjének 80. évfordulója alkalmából egy nagyon kedves kis varázslattal készült a Google, amit te is kipróbálhatsz. Írd a keresőmezőbe, hogy: “Óz, a csodák csodája”. A képernyő jobb oldalán ott lesz Dorothy piros cipője. Adj hangot a gépedre és kattints a csillogó topánra.

A cipők sarka háromszor összeütődik, aztán a képernyő forogni fog, és elhangzik az azóta legendássá vált mondat: There’s no place like home, ami magyarul annyit tesz: Mindenütt jó, de legjobb otthon! Aztán a képernyőd visszaáll alap helyzetbe. Nincs ám vége ezzel a mókának! A piros cipő helyén most egy forgószelet láthatsz. Érdemes erre is rákattintani, ugyanis ez a történet alapjára, a Kansas városán végigsöprő tornádóra utal.

Az Óz, a csodák csodáját idehaza 1960. december 8-án mutatták be. Aztán háromszor is újraszinkronizálták a musicalt, a legutóbbi változat 2000-ben készült. A forgatókönyvet egyébként L. Frank Baum, Óz, a nagy varázsló című meseregénye alapján írták. A produkciót pedig a Metro-Goldwyn-Mayernek köszönhetjük.

Hozzászólások