A napi szex az orvost elűzi

A szex jótékony hatása az egészségre

2014/06/16

Elegendő bizonyíték van arra, hogy a szex jót tesz az egészségnek. Szeretkezés közben a szervezet endorfint szabadít fel, amely természetes fájdalomcsillapító, ezért segít a fájdalom, a fejfájás, az ízületi gyulladás és egyéb hasonló problémák elviselésében.

sex

A szex jótékony hatása az egészségre

A rendszeres és kielégítő szexuális életnek köszönhetően Ön megszépül, fiatalabbnak fogja érezni magát, és hosszabb életre számíthat.

A kutatások bebizonyították, hogy szeretkezés közben megnövekszik azoknak a nemi hormonoknak a szintje, amelyek megfiatalítják a szervezetet, javítják az agyműködést, a szív állapotát és az anyagcserét. A rendszeres nemi élet ezenkívül csökkenti a különféle fertőzések kockázatát. Szeretkezés közben többek között nő a megfázás és az influenza elleni antitestek száma.

Csökkenti a stresszt

A kutatások kimutatták, hogy a gazdag és rendszeres szexuális életet élő emberek többnyire pozitívabban és jókedvűbben tekintenek az életre, és jobban tudják kezelni a stresszt.

sex1

Jobban alszunk tőle
Orgazmus után a férfiak és a nők is lazábbak és nyugodtabbak, ezért könnyebben el tudnak aludni.

Erősíti az immunrendszert

Az egészséges immunrendszer kulcsa a rendszeres szexuális tevékenység, amely növeli az immunoglobulin A szintjét a vérben – ez az antitest erősíti az immunrendszert.

Erősíti az önbizalmat
Egy olyan partnerrel való szeretkezés, akit Ön tisztel, erősíti az önbecsülését, és magabiztossá teszi Önt.

Védi a szívet és az érrendszert

A szex fizikai és érzelmi szempontból is nagyon fontos szerepet játszik és hatással van ránk. Ahogy már említettük, a szex csökkenti a stresszt, javítja a létfontosságú szervek vérellátását, valamint védi a szívet és az ereket. A kutatások kimutatták, hogy a szexuálisan aktív emberek kevesebb betegszabadságot vesznek ki, mint a szexuálisan nem aktívak.

Elűzi a depressziót

A szex képes hatásosan és gyorsan elűzni a rosszkedvet. Kényeztesse magát egy kis vad szexszel, és azonnal jobb lesz a hangulata.

Romantic-Love-lives

Ezek az indokok még mindig nem elég meggyőzőek az Ön számára, hogy miért hasznos a rendszeres szex? Ha fontos Önnek az egészsége, gondolkodjon el azon, hogy többet kellene szeretkeznie. Ne feledje, hogy a szexuális tevékenység hatással van a fizikai, lelki és érzelmi egészségére is!

A legutóbbi kutatások szerint azok az emberek, akik elégedettek a szexuális életükkel, kevésbé hajlamosak:

  • túlsúlyra,
  • szívbetegségre,
  • magas vérnyomásra,
  • szívritmus-zavarra,
  • izzadásra,
  • asztmára,
  • álmatlanságra, és
  • egyértelműen tovább élnek.
Hozzászólások