Napközben meleg időre számíthatunk

Akár 30-33°C is lehet a hőmérséklet

2014/08/10

Vasárnap a középső és nyugati tájak felett több felhő lehet, zápor, zivatar elszórtan kialakulhat. Az eleinte gyenge délies szél, napközben többfelé felélénkül, zivatar környezetében viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 15 és 20°C közé hűl a levegő, napközben marad a meleg, 30-33°C-kal.

Nem kell fronthatásra számítani, azonban a meleg és a helyenként fülledt levegő főként az idősek és az asztmások számára megterhelő lehet. A déli órákban nagyon erős lesz az UV-sugárzás, nagyon rövid idő alatt leéghetünk, ezért lehetőség szerint kerüljük a direkt napfényt, használjuk megfelelő faktorszámú naptejet, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget!

idojaras

Elszórtan találkozhatunk futó záporoktól vizes, csúszós útszakaszokkal. A napos tájakon azonban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. A többfelé felélénkülő, zivatarokban erős széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben!

Vasárnap nem lesz zavartalan a napsütés a Balatonnál, egy-egy zápor, zivatar sem kizárt. A meleg marad, 30°C körüli értékek lesznek jellemzőek. A tó vizének átlaghőmérséklete 23,5°C.

Napsütéssel, nyáriasan indul a hét. Marad a kánikula, 30 és 34°C közé melegszik a levegő. Napközben sok napsütésre számíthatunk, délután azonban északnyugat felől besűrűsödnek a felhők és zápor, zivatar is kialakulhat.

Kedden egy gyenge hidegfront közelítheti meg térségünket, így elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. A légmozgás napközben többfelé felélénkülhet és északnyugaton már 30°C alatt marad a hőmérséklet.

Szerdán is számítanunk kell többfelé záporra, zivatarra. A délnyugati szél a keleti országrészben felélénkül. A hőmérsékleti kontraszt hajnalban és napközben is jelentős lehet, keleten akár 37°C-ot mérhetünk, nyugaton 28-32°C-ot.

forrás: idokep.hu

Hozzászólások