Napos időnket néha zápor, zivatar tarkíthatja

Változékony hétre kell készülni

2014/06/23

Hétfőn a nap első felében többnyire napos lesz az idő, de délen már a reggeli óráktól kialakulhat zápor, zivatar. Délután délnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, eleinte csak délnyugaton, később a középső tájakon is kialakulhat zápor, zivatar.Felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Élénk, zivatarok környezetében viharos lesz az északnyugati szél. 25-30 fokos meleg lesz délután.

Kedden erősen gomolyfelhős lesz az ég, az ország déli felében heves zivatarok alakulnak ki felhőszakadással, jégesővel, míg északabbra eső, zápor, zivatar vegyesen lehet. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz a szél. 24 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután.

Szerdán reggel-délelőtt átmeneti csapadékszünet valószínű, majd nyugat felől kiterjedt csapadéksáv érkezik, melynek hatására délen ismét heves zivatarok alakulhatnak ki, míg északon csendes eső is lehet. Ény-on 17-20, máshol 20 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön eleinte többfelé, később egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. Erős lesz a szél. Péntekre és szombatra napos,melegedő időre van kilátás.

Hozzászólások