Napos időt hoz Sándor, József, Benedek!

Akár 13 fok is lehet

2015/03/18

Általában derült vagy gyengén felhős, napos, csapadékmentes időre számíthatunk, szerda délutántól a Tiszántúlon lehet több a felhő.

A keleti, északkeleti szél többfelé élénk, főként az éjszakai órákban átmenetileg erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 10, 13 fok között valószínű.

tavasz

Európa időjárása

Északkelet-Európa feletti középponttal hatalmas kiterjedésű anticiklon található, amely szinte az egész kontinens időjárását meghatározza. A magasnyomás központi részén derült az ég, a peremén azonban felhősebb helyek is vannak, és néhol kisebb eső is előfordul. A Földközi-tenger középső részén, valamint a Fekete-tenger környékén egy magassági hidegörvény okoz felhős, több helyen esős időt. Szárazföldünk nyugati partvidékén – egy észak-déli irányban húzódó frontrendszer hatására – fordul elő még szórványosan kisebb eső. A hőmérséklet csúcsértéke általában 10 és 17 fok között alakul, ennél hűvösebb csak Észak-Európában van, ott 10 fok alatti legmagasabb értékek jellemzőek.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig a fenti anticiklon alakítja, ennek peremén néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik, ezért gyengül a nappali felmelegedés. 

Hozzászólások