Napos strandidőre számíthatunk

32 fok is lehet

2015/07/02

Csütörtökön is napos idő várható nappali gomolyfelhő-képződéssel, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de az ország keleti harmadában megélénkül az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 28 és 32 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Időjárási front nem várható, de a magasban fölénk érkező melegebb levegő hatására a gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Az erre érzékenyeknél levertséget, fáradékonyságot, fejfájást, alvási zavarokat okozhatnak a légköri folyamatok. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál. A dél körüli órákban magas lesz az UVB sugárzás.

nyár, strand

Időjárási helyzet Európában

Úgynevezett blokkoló anticiklon húzódik a Spitzbergáktól Máltáig. Emiatt a kontinens legnagyobb részén jellemzően napos az idő. Meleg is van; Franciaországban például 33, 39, London térségében 30, Svédország déli felén 21, 25 fokos csúcshőmérsékletet mérnek. Változékonyabb idő csak Izland, Írország és a Kelet-európai síkság keleti felén van, ahol ciklonok, és a hozzájuk tartozó frontok miatt felhősebb az idő, és eső, zápor, zivatar is előfordul. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon, illetve magassági gerinc alakítja. (MTI)

Hozzászólások