A napraforgó olaj mint szépítőszer

Csodát tesz az arcbőrrel, megújítja az egész testfelületet

2014/09/25
A napraforgó olaj mint szépítőszer

A napraforgó olajra alapvetően mint élelmiszerre gondolunk. Pedig előnyös tulajdonságait nem csak az ételekben hasznosíthatjuk, de kívül, az arcon és a testen, kozmetikumként is. Nézzük, milyen hasznos tulajdonságai vannak a napraforgóolajnak, amennyiben kozmetikumként tekintünk rá:

Hidratál – E-vitamin tartalmának köszönhetően beszívódik a bőrbe és ott, a szövetek között fejti ki hidratáló hatását.A legjobb módja a felhasználásának, ha egy pár csepp olajat adunk arckrémünkhöz, vagy arcmosás után a még vizes kezünkre csepegtetünk és úgy dörzsöljük át finoman az arcot, a nyakat és a dekoltázst.

Ránctalanít – Mivel az E-vitamin erős antioxidáns, így segít a sebzett gyökök gyógyulásában. A legtöbb ránctalanító is tartalmaz E-vitamint kollagént, így a napraforgó olaj egy tökéletes választás, ha fiatalodni szeretnénk. Hetente párszor masszírozzuk a kényes bőrbe pár cseppet – ismét vízzel kombinálva, vagy legalábbis vizes kézre cseppentve.

Gyulladásgátló és antibakteriális hatású – Egy amerikai orvosi központ szerint a bőrön jelentkező vöröses foltok, szárazság és fertőtlenítés céljára tökéletes az olaj. Omega-6 zsírsavainak köszönhetően a bakteriális problémák kiváló kezelője.

Bőrvédő – Ha egy kiváló hidratáló és bőrvédő kencét szeretnénk, minden este masszírozzuk a bőrünkbe, ami már az első hét után megmutatja az eredményt.

513315153

Hogyan érdemes használni?

A megfelelő hatás elérése érdekében nem árt tudni egy-két dolgot:

A fürdés utáni megpuhult bőrön, valamint a nedves arcbőrön érhetjük el a legnagyobb hatást. Így gyorsan felszívódik, a tápanyagok pedig mélyebbre hatnak.

A szem alatt használva igazán látványos változást érhetünk el. A szembe viszont semmiképp ne kerüljön

A legcélszerűbb alkalmazása a masszírozás és a krémmel ill. vízzel való keverés.

Egy kád forró vízbe csepegtetve pár csepp olajat igazán hidratáló, kényeztető érzést eredményez. (forrás: tudasfaja.com)

 

Hozzászólások