Napsütés indítja a hetet

27 fok is lehet

2015/06/22

Hétfőn is az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, de főként északon felhősebb időszakok is lehetnek. A napsütés mellett egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb este, északnyugaton fordulhat elő.

Az élénk, néhol még erős északnyugati szél estére mérséklődik, majd hétfőn megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 27 fok között alakul.

nyár, cica

Időjárási helyzet Európában

A Földközi-tenger délnyugati, déli medencéjében, az Égei-tenger térségében igazi nyári idő van; sok a napsütés, tombol a kánikula. A legmelegebbet szombaton Cordobában mérték, ahol 39 fokig melegedett fel délutánra a levegő. Európa nagyobb részén azonban csak a naptár mutat nyarat, a maximumok több fokkal elmaradnak a nyárias értékektől. A 45. szélességi körtől északra gyakran felhős az ég, és nagy területen 20 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Az éjszaka is hideg: az Alpok és a Kárpátok vidékén, a Germán-lengyel alföldön és a Skandináv-félsziget legnagyobb részén 10 fok alá süllyed a hajnali órák hőmérséklete. A Kárpát-medence időjárása is változékonyan alakul. Átmenetileg hétfőn melegebb levegő érkezik térségünkbe és erősödik a nappali felmelegedés.

Hozzászólások