Napsütés, némi záporral

2014/10/14

Kedden változóan felhős idő valószínű, többórás napsütés várható, legfeljebb délutántól északon, északnyugaton alakulhat ki néhol zápor.

A délnyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 28 fok között alakul; túlnyomórészt marad az évszakhoz képest meleg idő és sok napsütés.

Az időjárási helyzet Európában 

Szárazföldünk középső és délkeleti részén anticiklon alakítja az időjárást. A magasnyomás területén a hajnalban képződő ködfoltok feloszlása után sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Észak- és Nyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, emiatt arrafelé többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi vidékén általában 2 és 10, középen 12 és 20 fok között változik. Továbbra is délen, délkeleten van a legmelegebb, errefelé a délutáni órákra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Szicíliában 30, 32 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás még nem valószínű, marad a nyáriasan meleg idő.

 

Hozzászólások