Napsütés vagy havazás?

Erre számíthatunk a következő napokban

2015/11/01

A reggelre képződött köd a délelőtti órákban mindenhol feloszlik, és ezt követően országszerte szinte zavartalan napsütésre van kilátás. A Dunántúl déli és északnyugati tájain időnként átmenetileg megélénkülhet a szél. A hideg, többfelé fagyos reggelt követően délutánra 11 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Sok napsütésre, kellemes hőérzetre számíthatunk, érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. Az emelkedő légnyomás azonban többeknél fejfájást okozhat. A hideg, nyirkos reggelen átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Öltözzünk rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély!

A következő napokban is marad a csendes, őszi idő, a hajnalra képződő köd helyenként napközben is tartósan megmaradhat, ugyanakkor havazásra nem kell számítani.

Hétfőn napközben a déli órákig várhatóan mindenhol feloszlik a köd, az ország nagy részén ismét sok napsütésben bízhatunk, legfeljebb vékony fátyolfelhők lehetnek az égen. Reggel ismét többfelé fog fagyni, délután 10-14 fok várható.

Kedden a reggeli pára, köd helyenként tartósabban megmaradhat, napközben viszont ismét sokfelé kisüt a nap, helyenként azonban lehetnek felhős, párás körzetek. Reggel többfelé fagyhat, délután 9-14°C várható.

Szerdától már napközben is egyre többfelé tartósan megmaradhat a hajnalra képződő pára, köd, illetve az ennek megemelkedéséből kialakuló alacsony szintű rétegfelhőzet. Hajnalban több helyen fagyhat és napközben is egyre több helyen 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások