Napsütés vár ránk a hét utolsó napján

Légköri frontra nem kell számítani

2015/03/08

Vasárnap gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. Az ország legnagyobb részén túlnyomóan derült, száraz idő várható, folytatódik a napsütés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 10 fok körül várható.

Légköri front nem lesz felettünk. Többnyire száraz levegő áramlik térségünk fölé. Sok napsütés lesz jellemző. Érdemes minél több időt a szabadban töltenünk, de öltözködjünk rétegesen, mert még hűvösek a hajnalok.

napsütés

Időjárási helyzet Európában

Portugáliától a kontinensünk középső területein át egészen az Uralig magasnyomású híd húzódik, ezért sokfelé napos, eseménytelen az idő. Ugyanakkor Görögország felett ciklon örvénylik, így a Balkán-félszigeten borult, esős az idő, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullik. Ugyancsak ciklon teszi változatossá Skandinávia és a Brit-szigetek időjárását. A délutáni csúcshőmérséklet az Ibériai-félszigeten 20, 21 fok körül alakul, de még Svédország déli felén is 8-10 fokig emelkedik napközben a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, az időjárási frontok elkerülik térségünket.

Hozzászólások