Narancsos fűszeres csirkemell

Narancsos-citromos pácban érlelt csirkemell

2018/06/20

Ha egy intenzív izű, laktató, de nem nehéz ételre vágysz próbáld ki a narancsos fűszeres csirkemellett. Rizzsel és narancsszeletekkel tálalva a legjobb.

A következő narancsos csirkemell nem csak finom, de a hozzáadott narancs és citromlé miatt rendkívül egészséges is.

Hozzávalók: 

  • csirkemellfilé
  • bors
  • kevés olaj
  • 1 citrom leve
  • rozmaring
  • 1 narancs leve
  • gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 hagyma apróra vágva

Elkészítés: 

1. A narancsos fűszeres csirkemellhez a páclevet keverjük össze egy tálban. Tegyük bele a megmosott húst és 1 órát hagyjuk állni a lében. Erre az időre helyezzük hűtőbe.

2. Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a lecsöpögtetett csirkemellet beletesszük. Mindkét oldalát megpirítjuk a húsnak, és a páclevet ráöntjük. sóval, borssal fűszerezzük és lassú tűzön lefedve pároljuk, amíg megpuhul. (kb. 20 perc)

3. Rizs ágyon, narancsszeletekkel tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások