Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak

Nem véletlen a csirkeszárny az egyik legkedveltebb vacsora

2018/04/25

Ki ne imádná szopogatni a mézes-mázas szószos csirkeszárnyakat? Ha összefutott a nyál a szádban, görgess tovább és készítsd el vacsira a szárnyakat! 

Hozzávalók:

  • 20 db csirkeszárny
  • 5 ek méz
  • 1 fél citrom leve
  • 2 dl narancslé
  • 1 cm gyömbér (reszelve)
  • 4 db fokhagyma (összezúzva)
  • 3 ek ketchup
  • négyszínű bors ízlés szerint 
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek mogyoróolaj
  • 1 g gyömbér

Elkészítés: 

1. A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk.

2. Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban. Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.

3. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan. Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.

4. Végül a sötét szójaszószt öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.

5. A wokba beleöntjük a mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe. Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz. Lefedjük, és kis lángon még kb.10-15 percig pároljuk és kész.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások