Narancsos-rozmaringos kacsacomb

Kacsacomb különleges fűszerezéssel

2017/07/13

A narancsos-rozmaringos kacsacomb hallatán már a nyál is összefutott a szádban, igaz? Akkor most eláruljuk, hogy lesz a legfinomabb! 

Hozzávalók: 

  • 6 kacsacomb
  • 3 narancs
  • 4 szál friss rozmaring
  • 1 tk himalája só
  • (frissen tekert) feketebors
  • 12 ek sör

Elkészítés: 

1. A combokat megmossuk és lecsepegtetjük. A narancsokat vastagabb karikára vágjuk, a tárkonyt folyóvíz alatt szintén megmossuk. A kacsacombok külső peremén a bőrét az ujjunkkal a hártyától elválasztjuk és alácsúsztatunk 1-1 narancskarikát.

2. Egy vízzel kiöblített (zsiradék nem kell!) tepsi aljára lerakjuk a rozmaring ágakat és a maradék narancskarikákat, végül a húsos felét megsózva, a megtöltött kacsacombokat is végigsorakoztatjuk úgy, hogy a bőrös fele legyen felül. A combokat megsózzuk, frissen tekerünk rá egy kis borsot, lezárjuk alufóliával és az előmelegített sütőbe téve 200 fokon 60-70 percig pároljuk.

3. Ekkor levesszük az alufóliát, a hőfokot 185-re állítjuk és további 1 órán át szép lassan, kívül pirosra, ropogósra, belül finom puha omlósra megsütjük. Amikor már kezd egy kis piroskás színt kapni, combonként 2 evőkanál sört locsolunk a bőrére, ettől lesz finom ropogós! Bármilyen körettel tálalhatjuk ami illik a sültekhez, én most finom kis tavaszi, frissen sütött parázskrumplival és a kacsacombok közé tett sült gombával szervíroztam a családnak.

Jó étvágyat! 

(forrás, kép: piszke.blogspot.hu) 

Hozzászólások