Narancsszószos csirkemell

Próbáld ki ezt az ízletes, mártásos csirkemellett

2017/04/24

Elsőre lehet, hogy a narancsszószos csirkemell hasonlónak tűnik, mint a kínai szezámmagos, azonban teljesen más az ízvilága.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • fél csésze + 1 ek. kukoricakeményítő
  • bors
  • 1 kg csirkemell
  • repceolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. darált gyömbér
  • 1 tk. chili
  • 1/4 csésze liszt
  • 3/4 csésze frissen préselt narancslé
  • 2 tk. szójaszósz
  • 1 ek. almaecet
  • 1 ek. édes chili mártás
  • 1 ek. barna cukor
  • 2 zöld hagyma, apróra vágva
  • rizs a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Állítsuk össze a masszát, amibe majd forgatjuk a csirkét: keverjük össze a tojást, a csészényi kukoricakeményítőt, a lisztet, a sót és a borsot. Vágjuk a csirkét apró kockákra, forgassuk bele az előbb elkészített keverékbe. Süssük a csirkét 4-5 percig, majd konyhai papírtörlőn itassuk le róla az olajat.

2. Egy serpenyőben hevítsük fel a repceolajat, tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért és a chilit. Keverjük össze a narancslevet, a szójaszószt, az almaecetet, a chili mártást és a cukrot. A két keveréket pároljuk a serpenyőben. 

3. Eközben az ek. kukoricakeményítőt keverjük össze 2 ek. vízzel. Ezt a szirupot keverjük össze az előzetesen elkészített mártással, majd mártsuk bele a csirkemellett. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások