NASA: Már készülhetünk az űrturizmusra

Újabb plakátkampány a Nemzeti Űrhivataltól

2016/10/03

Ezt a plakátkampányt mindenki teljes mellszélességgel támogathatja! A NASA ugyanis kinyomtatható poszterekkel készül az űrturizmus indulására!

Valószínűleg az elmúlt 50 évben, mióta az emberiség meghódította a Holdat, nem volt ilyen népszerű téma az űrutazás. Elon Musk alig egy hete jelentette ki, hogy hat év múlva ember léphet a Marsra, most a NASA kezdett újabb plakátkampányba. S bár az előző projektnek szintén a Mars volt a témája, most már egyenesen az űrturizmust propagálják.

Persze ez még a behatárolhatatlanul távoli jövő zenéje, hiszen attól azért eléggé messze vagyunk, hogy fényéveket utazzunk a végtelen űrben – de közel sem elképzelhetetlen. A SpaceX és a NASA tudósai és technikusai éjt nappallá téve dolgoznak a Mars-projekten, ami minden bizonnyal még a mi életünkben megvalósul (a hivatalos tervek szerint legfeljebb egy évtizedük van a kivitelezésre). De mi lesz a következő lépés? Ha tényleg egymillió ember költözik a vörös bolygóra, ahogy Elon Musk képzeli, akkor értelemszerűen követné sorban a többi planéta a naprendszerünkben, s aztán talán az egész galaxisban, amolyan Alapítványi jelleggel. Az szinte teljesen bizonyos, hogy a Földön már nem sokáig maradhatunk, mert lassan teljesen kinőjük. A túlnépesedés és a mértéktelen nyersanyagfogyasztás végett két lehetőség van: kitanuljuk az űrutazás minden trükkjét, vagy elpusztulunk a kimerült bolygónkkal együtt. 

Az biztos, hogy az előbbinek elképesztő hangulata lenne, és ezt a NASA grafikusai tökéletesen meg is tudták ragadni. Az űrturizmust népszerűsítő, illetve egyelőre csak beharangozó hatalmas felbontású posztereket mindenki ingyenesen letöltheti és kinyomtathatja, kiragaszthatja kedve szerint!

Megjegyeznénk, hogy az eredeti képek ennél lényegesen nagyobbak, egészen pontosan 2 gigabájtot nyomnak fejenként. Ezeket EZEN A LINKEN tudjátok letölteni!

Hozzászólások