Természetes, fahéjas bőrradír házilag, olcsón

Fokozd a vérkeringést és lassítsd az öregedést könnyedén!

2014/11/26

Miért is vásárolnál sok ezer forintért kemikáliával dúsított bőrradírt magadnak, ha otthon is elkészítheted saját magad annak pénztárcakímélőbb, természetes változatát?

Akár magadnak, akár ajándékba elkészítheted azt a természetes alapanyagokból álló készítményt, amelyet bátran használhatsz, hiszen minden adalékanyagot ismersz és biztosan tudod, hogy nem ártasz vele a bőrödnek, sem az egészségednek. Arról nem is beszélve, hogy ezt a terméket olcsón kivitelezheted, ami szintén – nem mellékesen – jó tulajdonság.

Mi kell hozzá?

– 1 kávéskanál őrölt barnacukor
– 1 evőkanál fahéj
– 2 evőkanál olívaolaj

 

Natural body care green tea scrub closeup

Miért éppen fahéjas?

A fahéjnak nem csupán az íze és az illata finom, hanem segít a méregtelenítésben és a vérkeringést is fokozza. Ezáltal azon túl, hogy az elhalt hámsejteket finoman ledörzsöljük a cukor szemcséivel, a vérkeringés hatására frissebbek, üdébbek leszünk.

A házi készítésű radír bár nem tartalmaz romlandó alapanyagokat, mégis, érdemes hűvös helyen, akár hűtőben tárolni és használat előtt újra felkavarni. Megoldás lehet még, hogy hetente új adagot készítünk, így biztosan mindig friss anyaggal dolgozhatunk.
Az elkészült krémhez keressünk jól zárható tégelyt, amely lehet egy kis műanyag dobozka, üveg, vagy egy régi arckrém doboza. Bármelyiket is választjuk, használat előtt alaposan mossuk el.

Portrait of young beautiful woman with cotton swab cleaning her face

Radírozás szabályai:

A rendszeres radírozás rendkívül fontos, főleg a téli időszakban. Miért is? Télen a fűtés szezonban a bőr kevésbé lélegzik, a hideg ellen extra réteggel védekezik, amelyet a frissítés miatt el kell távolítani. Ezért hidegben bátran radírozzunk akár heti kétszer is, de fontos, hogy finoman, védve az érzékeny bőrt.
Nyáron az UV fény miatt óvatosabban bánjunk a radírral, a kozmetológusok nagy többsége nem is ajánlja.

 

Hozzászólások