Ne adja meg ügyféladatait az OTP Bank emailes kérésére!

Adathalász kísérletek

2014/06/11

Az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. A hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva, magukat OTP Bank ZRT. feladónak álcázva, az adem@pumagpt.com e-mail címről “Jogosulatlan belépés” tárggyal próbálnak meg adatokat kicsalni az OTP ügyfeleitől – közölte a bank az MTI-vel kedden.

A pénzintézet nyomatékosan felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak.

A közlemény szerint az elkövetők megpróbálják elérni, hogy az ügyfél megadja a kártyaszámát, a kártyára írt nevet, valamint a CVC kódot.

hacker

Kitérnek arra: ahogy már számos alkalommal hangsúlyozta a hitelintézet, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. Amennyiben a bank tájékoztatása késve érte el bármely ügyfelét és adatait már megadta, kérik, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben. (MTI)

Kiemelik: a hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Hozzászólások